پیتر فردیناند دراکر نویسنده ، مشاور مدیریت و استاد دانشگاه بود. نوشته های او متمرکز در ادبیات مدیریت است. پیتر دراکر اصطلاح مشهور “کارگرن دانش محورKnowledge worker” را ایجاد کرد و بطور غیر منتظره و ناشناس، پایه گذار اقتصاد دانش محور بود که تاثیر چالشی بر جهانبینی مارکس در اقتصاد سیاسی داشت.
جرج اورول در مورد او میگوید او تنها نویسنده ای بود که معاهده آلمان و اتحاد جماهیر شوروی را در ۱۹۳۹ پیشبینی کرد.
او در روستایی بنام Kaasgraben در اتریش بدنیا آمد و پس از اتمام دبیرستان در زمان پس جنگ جهانی اول که فرصت های کاری کمی در وین وجود داشت به آلمان رفت و ابتدا در یک کار بانکی مشغول بکار شد و سپس به کار خبرنگاری پرداخت. در آلمان دکتری خود را در رشته قوانین بین الملل اخذ کرد و با رشد نازیسم، مجبور به ترک آلمان در ۱۹۳۳ شد. بعد از گذراندن ۴ سال در لندن در ۱۹۳۷ بطور دائم به امریکا رفت و بعنوان استاد دانشگاه و نویسنده آزاد مشغول به کار شد. او در دانشگاه نیویوک از سال ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۱ استاد مدیریت بود و پس از آن تا پایان عمرش در دانشگاه Claremont Graduate University بعنوان استاد علوم اجتماعی و مدیریت بود.
برگرفته از سایت goodreads
او نویسنده ۳۹ کتاب بود و محبوب ترین کتاب او در سایت goodreads کتاب ، “یک مدیر اجرایی موثر” (The Effective Executive: The Definitive Guide to Getting the Right Things Done) است که در سال ۱۹۶۶ منتشر شده است و بیش از ۱۸ هزار نفر به آن امتیاز میانگین ۴.۰۹ از ۵ داده اند.
دراکر معتقد بود که مدیری یک هنر آزادیخواه (a liberal art) است و او توصیه های مدیریتی اش را با الهام از آموزه های میان رشته ای شامل تاریخ ، جامعه شناسی ، روانشناسی ، فلسفه ، تمدن و مذهب مشتعل می کرد.
او همچنین عمیقا اعتقاد داشت که تمام موسسات از جمله موسسات بخش خصوصی ، مسئولیتی در قبال تمام جامعه دارند. این مطلب در کتاب مدیریت او در ۱۹۳۷ نگاشته شده است ” در جامعه، هیچ گروه رهبری ای مثل مدیران نیستند. اگر مدیران موسسات مهم و بخصوص تجاری ، مسئولیت مسائل مثبت را نپذیرند ، هیچ کسی دیگری نه می تواند و نه آرزوی آنرا می تواند داشته باشد”
او در ۲۰۰۱ کتابی تحت عنوان “The Essential Drucker” (ضروریات دراکر) نوشت که چکیده کارهای ۶۰ سال گذشته او در زمینه مدیریت بود. به گفته خود او این کتاب بطور وسیع و جامع و منصفانه مدیریت را معرفی می کند. او همچنین به سوالات متداولی که برای کارآفرینان ایجاد می شود در این کتاب پاسخ می دهد.
ایده های کلیدی دراکر :
- تمرکززدایی و ساده سازی
- مفهوم کارگران دانش محور
- مفهوم برون سپاری
- اهمیت ویژه بخش غیر انتفاعی
- تشکیک عمیق در اقتصاد کلان
- تاسف عقیق تمرکز اقتصاد خرد بر قیمت
- محترم شماردن کارگران
- اعتقادی که او بیماری دولت نامید
- نیاز به واگذاری برنامه ریزی شده
- اعتقاد اینکه منشاء همه اشکالات، انجام کارهای بدون فکر است
- احتیاج به ضرورت انجمن ها
- نیاز به ایجاد تعادل بین خواسته ها و اهداف جهت مدیریت کسب و کار
- اینکه مسئولیت اصلی یک شرکت، سرویس دادن به مشتریان است و سود هدف اصلی نیست
- عبارت “آنچه می توانی به بهترین نحو انجام دهی را انجام بده و الباقی را برون سپاری کن”
https://motamem.org/%D9%BE%DB%8C%D8%AA%D8%B1-%D8%AF%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D8%B1-%DA%A9%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F-%D9%85%D8%B1%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D9%88-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D9%87%D8%A7%DB%8C/
اینم منبع خوب و خلاصه ای برای شناخت دراکر هست
آره. ممنون. زیر مقاله لینکش قرار دارد